CE’s Allservice – Årets företag

– Jag är väldigt tacksam till Älvsbyn och det goda mottagande vi fått, med stor öppen famn. Vi känner oss väldigt uppskattade för det vi gör, berättar Erika Carlberg.

För drygt två år sedan gick kommunen ut med att man sökte en ny arrendator till att driva Kanisanläggningen. Familjen Carlberg från Töre var snabba med att visa intresse att driva anläggningen. Ett anbud skickades in och fick grönt ljus.

– Vi har varit i Älvsbyn många år tidigare, bland annat så har vi haft husvagn här i två år. Sen fick vi höra att dåvarande arrendatorn hade sagt upp avtalet och inte ville fortsätta. Så vi frågade runt lite grann och det slutade upp med att det blev ett avtal och vi tog över. Jag tänkte att man får bara en chans i livet, antingen så tar man den eller inte, berättar Erika Carlberg.

Jonathan Forsberg, kock, Sophie Carlberg, restaurangchef, Joakim Lundkvist, kock, Erika Carlberg, vd, har planeringsmöte inför kommande inköp. Foto: Peter Lundberg.

Jonathan Forsberg, kock, Sophie Carlberg, restaurangchef, Joakim Lundkvist, kock, Erika Carlberg, vd, har planeringsmöte inför kommande inköp. Foto: Peter Lundberg.

Företaget sysslar med allt och lite till. Utöver skötsel av Kanisbackens camping driver de även Restaurang Canis, en foodtruck, varuplock på Coop, skötsel av rastplatsen längs E4:an i Töre, hjälper till viss del att bemanna restaurangen på Älvsby folkhögskola, de har även i sommar haft hand om folkhögskolans logiuthyrning, Selholmens camping, Lomtjärnsparkens kiosk och mycket mer. Vintertid har de runt 12 anställda och sommartid ungefär 8 anställda.

Hoppas på utveckling av Kanis

För närvarande är vinterhalvåret den mest hektiska perioden, när skidsäsongen drar i gång. Utöver den sedvanliga skidåkningen anordnas diverse aktiviteter för besökarna, exempelvis Kanisdagen och spökvandring.

– Men jag hoppas att man vill utveckla Kanis och expandera och göra så att det blir en åretruntanläggning. Den kapaciteten finns. Vi har själva planer, men ingenting konkret just nu. Vi väntar och ser vad som händer med den plan som kommunen håller på att ta fram för Kanis. Kan vi kanske göra något tillsammans eller blir det fristående.

Prisades som årets företag

Den 22 oktober fick CE’S Allservice ett kvitto på sitt engagerade och proffsiga arbete, när verksamheten tog emot priset Årets företag på Älvsbyns näringslivsgala.

– Det trodde jag verkligen inte. När jag såg startfältet så tänkte jag bara ”Nej nej nej, inte blir det något”, men så vann vi. Jag tror inte riktigt att vi har tagit in det än, men vi blev väldigt glada, säger Erika.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #4, 2022

Text: Robin Nilsson