Bil & Däckservice blir större

– Den huvudsakliga anledningen till flytten var att vi behövde större lokaler för att kunna investera i ny utrustning och utveckla verksamheten, säger Jonas Jalar som är en av Arctic Falls ägare.

– Samtidigt såg vi fördelar med att komma närmare en större kundkrets, fortsätter Jonas.

De nya investeringarna består av utrustning för fyrhjulsinställning, en felsökningsdator för alla bilmärken och en däcktvätt för att kunna erbjuda rena däck till alla i däckhotellet. Sedan 2017 är Patrik Lindgren anställd som mekaniker. I januari i år anställdes Robert Engman som däcktekniker och ny verkstadschef. På hösten när det är dags för byten till vinterdäck anställs tre till fyra extra personer under några hektiska veckor.

– Vi har också påbörjat rekrytering av ytterligare en mekaniker, säger Jonas.

Helhetsverkstad

Arctic Falls och deras kunder är förstås en del av Bil & Däckservice kunder, men inte så stor del som man kanske kan tro. Många kunder är också åkare och andra företagare samt privatpersoner.

– Vi vill vara en helhetsverkstad där kunden kan få hjälp med allt. Vi satsar på tillgänglighet och flexibilitet. Vi kan serva och reparera alla delar till alla bilmärken och tillhandahålla de flesta däckmärken och även däckhotell. Vi säljer också tillbehör som oljor och extraljus, säger Robert och tillägger:

– Vi har också en lånebil som kunderna kan använda medan deras bil är här.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2021

Text: Elisabet Nordebo