Patrik Lindgren, Jonas Jalar och Robert Engman i Bil & Däckservices rymliga lokaler i Sågfors. Foto: Peter LundbergPatrik Lindgren, Jonas Jalar och Robert Engman i Bil & Däckservices rymliga lokaler i Sågfors. Foto: Peter Lundberg

Bil & Däckservice blir större

För ett drygt år sedan flyttade Bil & Däckservice verksamheten till Sågfors efter många år i Vidsel. Sedan 2017 ägs företaget av Arctic Falls.

– Den huvudsakliga anledningen till flytten var att vi behövde större lokaler för att kunna investera i ny utrustning och utveckla verksamheten, säger Jonas Jalar som är en av Arctic Falls ägare.

– Samtidigt såg vi fördelar med att komma närmare en större kundkrets, fortsätter Jonas.

De nya investeringarna består av utrustning för fyrhjulsinställning, en felsökningsdator för alla bilmärken och en däcktvätt för att kunna erbjuda rena däck till alla i däckhotellet. Sedan 2017 är Patrik Lindgren anställd som mekaniker. I januari i år anställdes Robert Engman som däcktekniker och ny verkstadschef. På hösten när det är dags för byten till vinterdäck anställs tre till fyra extra personer under några hektiska veckor.

– Vi har också påbörjat rekrytering av ytterligare en mekaniker, säger Jonas.

Helhetsverkstad

Arctic Falls och deras kunder är förstås en del av Bil & Däckservice kunder, men inte så stor del som man kanske kan tro. Många kunder är också åkare och andra företagare samt privatpersoner.

– Vi vill vara en helhetsverkstad där kunden kan få hjälp med allt. Vi satsar på tillgänglighet och flexibilitet. Vi kan serva och reparera alla delar till alla bilmärken och tillhandahålla de flesta däckmärken och även däckhotell. Vi säljer också tillbehör som oljor och extraljus, säger Robert och tillägger:

– Vi har också en lånebil som kunderna kan använda medan deras bil är här.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2021

Text: Elisabet Nordebo

Senast uppdaterad 2021-12-10
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.