Arctic Falls investerar i en ny testhall för fordonsindustrin

I världens ledande region för vintertestning för fordonsindustrin erbjuder idag Arctic Falls sju permanenta testanläggningar i Älvsbyn och Piteå – fem utomhus och två inomhus, som garanterar tillgång till vinterklimat året runt. Arctic Falls attraherar idag kunder från hela världen att testa och utveckla framtidens lösningar för fordonsindustrin.

– Fordonsindustrin har idag ambitiösa hållbarhetsmål, vilket påverkar hela värdekedjan. Vår unika satsning på vinterklimat året runt hjälper våra kunder att snabbare nå sina hållbarhetsmål. Vi vill snabba på omställningen och efterfrågan finns hos kunderna, därför har vi tagit beslut om att bygga en tredje inomhusanläggning, säger Jonas Jalar, vd på Arctic Falls.

Bild på den framtida testhallen. Foto: Arctic Falls.

Bild på den framtida testhallen. Foto: Arctic Falls.

Den 7600 m2 stora testhallen i Älvsbyns kommun kommer att stå klar våren 2024 och blir ett bra komplement till den utomhusanläggning som idag finns på plats. Arctic Falls har med denna satsning investerat 350 miljoner i länet sedan 2009.

– Jag ser jättepositivt på att Arctic falls väljer att fortsatt satsa i hela Älvsbyns kommun. Det är viktigt att vi som kommun är med och möjliggör företagsetableringar, säger Johan Dahlqvist, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

Jonas Jalar och Johan Dahlqvist.

Jonas Jalar och Johan Dahlqvist. Foto Roger Tuomas.

Den nya investeringen kommer generera arbete för många leverantörer och Arctic Falls har redan påbörjat rekrytering av nya medarbetare.

– Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb, vilket leder till att fler och fler världsledande aktörer från fordonsindustrin väljer att jobba med oss. Vi behöver anställa fler och jag hoppas att många ser en möjlighet att få vara med på vår resa, säger Jonas Jalar, vd på Arctic Falls.