Älvsbyns sportcenter – en träffpunkt för alla

Sedan sommaren 2019 har Älvsbyn stått utan badhus. Orsaken till detta är för att lokalerna ansågs vara i behov av en större omfattande renovering, vilket blev förslaget som kommunstyrelsen valde att klubba igenom. Två år har gått sedan det första spadtaget togs och ombyggnationen startade. Men nu börjar projektet äntligen närma sig sin slutdestination.

– Det är stort. Att vi har kommit hit är tack vare att vi allihop har hjälpts åt. Vi har haft ett otroligt engagemang, både från medarbetare, allmänheten och entreprenörer, säger Lars Nyberg, arbetsledare på Kultur och fritid.

Det preliminära öppningsdatumet är måndag 27 mars. Men först och främst ska en slutbesiktning av fastigheten att göras. Sedan ska allt köras in och justeras in i minsta detalj, innan dörrarna öppnas för allmänheten.

– Vi kommer att uppdatera vår hemsida och kanaler kontinuerligt så håll utkik, säger Magnus Norberg, kultur- och fritidschef på Älvsbyns kommun.

”Det är fantastiskt”

Den som minns hur badhuset såg ut innan ombyggnationen kommer med största sannolikhet inte att känna igen sig. Anläggningen har fått en total makeover inomhus, från golv till tak. Utöver den sedvanliga simbassängen kommer det även att finnas tillgång till bland annat varmvattenbassäng, barnpool, solterrass, café, gym, klättervägg, ninjabana, samt föreningslokal och två sporthallar.

– Det är fantastiskt. Tänk att få vara med om det här, vilken möjlighet det är för alla medborgarna i Älvsbyns kommun att få en sådan här fin anläggning. Jag är galet imponerad. Sen tycker jag att det är otroligt vad duktiga vi har varit på att hålla budgeten, med tanke på vad som har hänt med priser i omvärlden. Det har de bland annat gjort tack vare att dem varit så fantastiska på att upphandla i rätt tid, säger Johan Dahlqvist, Älvsbyns kommunalråd.

Ett nytt tillägg i anläggningen är det nya vattenreningssystemet, där vattnet från bassängerna kommer att kunna renas för att sedan återanvändas på nytt.

En arena för alla

Ett prioriterat mål under ombyggnationen är att skapa en anläggning som är tillgänglig för alla.

– Vår tanke är, och har alltid varit, att alla ska vara välkommen hit. Alla ska kunna vara här, oavsett ålder och förmåga, berättar Lars Nyberg.

– Därför kommer vi att ha dialog med medborgarna kontinuerligt för att höra vad dem tycker, säger Magnus Norberg.

Öppettider
Vardagar 08.00 – 20.00
Helgdagar 09.00 – 16.00
Morgonsimning 05.30 – 08.00 (två dagar i veckan)

Badpris
Barn 0-6 år, gratis
Ungdom 7-19 år, 35 kr
Vuxen 80 kr
Pensionär 55 kr

Läs mer

Älvsbyns sportcenters hemsida