Älvsbyns kommun erbjuder anställda att löneväxla

- Älvsbyns kommun som arbetsgivare erbjuder nu anställda att löneväxla, en personalförmån som förhoppningsvis uppskattas både av befintliga medarbetare och potentiella framtida medarbetare, säger Rebecca Norén, vikarierande HR-chef på Älvsbyns kommun.

Löneväxling innebär i korthet att den som är anställd avstår en del av sin lön och omvandlar den till ett extra pensionssparande. Detta ger möjlighet till högre total pension. En fast summa dras från bruttolönen varje månad och sätts istället in i tjänstepensionsförsäkring.

Den kommunanställde kan själv välja belopp och även ändra eller avbryta när som helst. Intresseanmälan görs via e-tjänst till HR-chef, sedan bokas ett individuellt rådgivningsmöte in med en pensionsrådgivare. Älvsbyns kommun har valt att samarbeta med försäkringsförmedlare för att kunna erbjuda sina anställda mer personlig rådgivning och bättre service.

– Att erbjuda möjlighet till löneväxling är nästintill norm bland dagens arbetsgivare, så vi är mycket nöjda att genom detta stärka vår position som en attraktiv arbetsgivare, säger Rebecca Norén, vikarierande HR-chef på Älvsbyns kommun.

Mer information hittas via den interna e-tjänsten på kommunens webbplats.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #3, 2020

Senast uppdaterad 2020-09-28
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.