Älvsbyns kommun arrangerar starta-eget-kurs

– Vi vill lyfta fram dessa utbildningstillfällen lite extra i detta läge med anledning av att flera personer förlorar sina jobb i samband med branden på Polarbröd. Detta kanske är ett alternativ för några personer som tidigare inte vågat ta steget till att utveckla en företagsidé när de haft en fast anställning, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

Tomas Egmark, kommunalråd, Älvsbyns kommun. Foto Peter Lundberg

Tomas Egmark, kommunalråd, Älvsbyns kommun. Foto Peter Lundberg

Kursen hade hållits även utan branden på Polarbröd men kan vara mer aktuell i dagsläget. Utbildningen tar upp starta eget-processen, marknadsföring och sälj, ekonomi och bokföring, finansiering och bokföring.

– Förutom att via kursen skaffa sig mer kunskap om att driva företag är det viktigt att träffa andra i liknande situation och att skapa nya nätverk av personliga kontakter som man kan lyfta sina tankar med, säger Sofia Lundberg, näringslivsutvecklare i Älvsbyns kommun.

Sofia Lundberg, näringslivsutvecklare, Älvsbyns kommun. Foto Peter Lundberg

Sofia Lundberg, näringslivsutvecklare, Älvsbyns kommun. Foto Peter Lundberg

Älvsbyns kommun jobbar fortlöpande med att stötta företagandet på olika plan. Exempelvis med kostnadsfri företagsrådgivare, utvecklingsprogram för att stärka företagarna och regelbundet hålla informationsträffar med grundläggande information om vad det innebär att starta ett företag.

– Älvsbyns kommun har en lång tradition av ett starkt entreprenörskap och det är något vi hela tiden försöker stötta och utveckla, säger Tomas Egmark.

Deltagandet i starta-eget-kursen är öppen för alla kommuninvånare. Den är kostnadsfri, men på grund av Corona är antalet platser begränsade. Anmälan görs senast 20 september till Sofia Lundberg på näringslivskontoret.

– Om det blir väldigt många som anmäler intresse så anordnar vi en till kurs i närtid, säger Sofia Lundberg.

 

Kurskvällar: (kl.18-20)

23/9 – Starta eget-processen

30/9 – Marknadsföring och sälj

7/10 – Ekonomi och bokföring

14/10 – Finansiering och försäkringar

 

Anmälan görs senast 20 september till sofia.lundberg@alvsbyn.se