Foto: Sterling NilssonFoto: Sterling Nilsson

Älvsbyns fastigheter satsar på parhus

Under 2015 lade Öberga behandlingshem ner sin verksamhet i Älvsbyn. För en tid sen tog Älvsbyns fastigheter över tre fastigheter, som tidigare drevs av socialtjänsten i Luleå. Ett av husen har nu blivit omgjort till parhus.

– Tanken är att vi ska göra om samtliga hus till lägenheter senare. Men det här huset har vi gjort om till två stycken lägenheter, en på 88 m² och en på 91 m². Det här är något nytt för oss, vi har ju inga parhus sen tidigare. Så det passar in i vårt fastighetsbestånd, att det blir lite variationer, berättar Lars Nilsson, förvaltare på Älvsbyns Fastigheter.

Ett stort plus är den luftiga yta som utgör det kombinerade kök/vardagsrummet. Samt den huskänsla som lägenheten ger. De nya lägenheterna har närhet till skola, idrottsanläggningar och nu även en sprillans ny veterinärstation. De första hyresgästerna är nöjda. För kommunens del är det kul att det är nya kommunmedborgare i båda lägenheterna. Ett par kommer från Boden och det andra paret kommer från Arvidsjaur.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #4, 2017

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2021-12-13
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.