Älvsbyn klättrar i rankingen – tredje bästa tillväxten i Norrbotten

Sedan 2007 delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset ”Bästa Tillväxt” till den kommun i de olika regionerna som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Ifjol landade Älvsbyn på tolfte plats i Norrbotten. I år klättrade kommunen och landade på en hedersvärd tredjeplats.

– En klar förbättring jämfört med fjolårets placering. Det känns glädjande att se utvecklingen i vårat framtidsrika Älvsbyn. En fortsatt utveckling med företag som både nyanställer och ökar i omsättning, det sänder en bra signal på ett aktivt och gott näringsliv, säger Helena Öhlund, kommunalråd i Älvsbyn.

– Mycket roligt att vår kommun lyckats erövra bronsplatsen i Norrbotten, ett rejält skutt uppåt jämfört med tidigare år. Denna utmärkelse bygger på fakta hur de flesta av våra aktiebolag lyckas öka sin tillväxt. Den visar tydligt att vi nu befinner oss i toppen och vi hoppas naturligtvis att denna utmärkelse kommer att följas av flera, säger Bengt Strandberg, näringslivschef i Älvsbyn.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #4, 2017

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2018-01-22 Innehållet på denna sida uppdaterades senast för mer än ett år sedan och kan innehålla felaktigheter. Du kan föreslå ändringar genom att klicka på knappen nedanför.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.