Älvsbyn – bästa tillväxten i Norrbotten

Älvsbyn kan klappa sig på bröstet. Enligt fjolårets upplaga av kreditupplysningsföretaget Synas undersökning Bästa Tillväxt är Älvsbyn bäst i Norrbotten vad gäller tillväxten 2021.

– Det är naturligtvis jättekul att vi för tredje undersökningen i rad är högt rankad som företagskommun, säger Tomas Egmark, kommunstyrelsens ordförande i Älvsbyns kommun.

Utmärkelsen har delats ut sedan 2007 och ges till den kommun i varje län i Sverige som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året baserat på företagens senast inlämnade årsredovisningar. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra och hur utvecklingen sett ut över tid.

– Den här utmärkelsen bygger på verkliga fakta till skillnad från andra undersökningar som ofta utgår från personliga åsikter. Att Älvsbyn vinner i Norrbotten visar att även mindre kommuner kan hävda sig väl i konkurrensen och kan erbjuda ett positivt näringslivsklimat, säger Harald Stjerna, partner på Syna.

Ranking Norrbottens län

  1. Älvsbyns kommun
  2. Gällivare kommun
  3. Piteå kommun
  4. Arvidsjaurs kommun
  5. Haparanda kommun
  6. Kiruna kommun
  7. Kalix kommun
  8. Luleå kommun
  9. Pajala kommun
  10. Överkalix kommun
  11. Bodens kommun
  12. Övertorneå kommun
  13. Arjeplogs kommun
  14. Jokkmokks kommun

Senast uppdaterad 2022-06-02
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.