Frida Lindgren. Foto: Robin NilssonFrida Lindgren. Foto: Robin Nilsson

Älvsbybo med 57 000 följare på Instagram

För Älvsbybon och fotografen Frida Lindgren är Norrbottens natur både underbar och vacker. På sitt instagramkonto delar hon ofta med sig av det bildsköna landskapet, till sina 57 000 följare.

– Ett av mina främsta motiv med att lägga ut bilder är att förstärka idyllbilden av Norrbotten, och visa att det verkligen är så fint som dem som bor söderut tror att det är, berättar hon.

Sin första bild tog Frida Lindgren när hon var ungefär 10 år gammal. Redan då fastnade hon för att fota och familjens husdjur fick ofta agera motiv.

– Jag fortsatte att fota och fick min första systemkamera när jag var 14 år. Då blev intresset större och jag började bli mer teknisk kunnig.

Idag är Frida 23 år gammal och arbetar som säljare i Piteå. Att fotografera är fortfarande ett intresse som hon älskar att hålla på med.

Norrbotten – det idylliska landskapet

Frida är aktiv på instagram och publicerar ofta bilder som hon har tagit. I skrivande stund har hon över 57 000 personer som följer hennes Instagramsida och hennes motiv fokuserar mycket på Norrbottens pittoreska natur.

– Min nisch är den svenska idyllvintern. Jag gillar framför allt minimalism i foto, att saker ser minimala ut i jämförelse med något annat. Som ett litet falurött hus i ett stort vinterland.

Förutom sin egen instagram har hon även skött Naturhistoriska riksmuseets konto. Där har hon publicerat sina bilder från Norrbotten tillsammans med beskrivande text.

– De ville ha just den här bilden av norra Sverige, så det var jätteroligt. Då fick man vara lite poetisk. Det är mycket idyll som det södra Sverige tror om norra Sverige, och på ett sätt vill jag ändå som förstärka det. För vi har det verkligen fint här uppe, i hela Norrbotten.

Bilder från Fridas instagram. Foto: Frida Lindgren.

Bilder från Fridas instagram. Foto: Frida Lindgren.

Vet aldrig när inspirationen kommer

Kameran finns alltid med när Frida är ute och går, för man vet aldrig när inspirationen väcks till liv.

– Jag har fått lära mig att det är lika bra att släpa runt på den. För det kommer att värt det om det kommer en jättefin vy, helt från ingenstans.

Du säljer även bilder, hur går det?

– Det går bra, jag har fått sälja en del. Det känns skitkul att se när de skickar bilder till typ Skåne och Göteborg. Att veta att folk där nere har mina bilder på deras vägg, det är ganska häftigt.

Fridas instagramkonto: @deskriptiv

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #1, 2017

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2021-12-13
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.