AB Nians nya ridhus. Foto Sterling NilssonAB Nians nya ridhus. Foto Sterling Nilsson

AB Nian Hästsport expanderar verksamheten på hemmaplan

Drömmen om ett eget ridhus har legat och grott en längre tid hos systrarna Maria Norén och Susanne Nilsson på AB Nian Hästsport. Hösten 2020 valde man att göra slag i saken och starta byggnationen och i maj öppnades dörrarna till det nya ridhuset. Där erbjuds kunderna bland annat sadelprovning.

Sedan starten 2007 har AB Nian Hästsport i Korsträsk erbjudit en rad kvalitativa produkter och tjänster till hästägare, både på plats i butiken men även runt om i landet på diverse arrangemang. En tjänst som är uppskattad är sadelprovning, där ekipaget testas för att ta fram rätt sadel.

– Nu har vi möjlighet att göra det här oavsett väder. Det var det som var lite jobbigt innan, att vara utomhus när det var isigt, regnade eller snöade. Det påverkar provningen. Men nu kan vi erbjuda kunden att tillsammans med sin häst prova inomhus, säger Maria.

Totalt har AB Nian investerat över 5 miljoner kronor på det nya ridhuset i Korsträsk.

– Nu kan vi ha den här verksamheten i gång året runt. Tidigare hade vi i princip bara sadelverksamheten i gång här på hemmaplan under sommaren. Så det här underlättar för oss, säger Susanne.

Fler arrangemang planeras

Det nya ridhuset har en banyta på 21×61 meter och den större delen av arbetena är utförda av lokala företag. Utöver sadelprovning kommer där även att ske träningar, utbildningar och clinics.

– Vi har flera planerade arrangemang. Så fort coronan släpper så kommer vi att kunna dra i gång dem, som clinicen, berättar Maria.

– Vi har börjat med träningar och sådant, där vi har haft utbildade tränare som kommit hit. Då har vi haft folk från hela Norrbotten här, så det känns ju roligt, lägger Susanne till.

Clinic
En clinic är ett lånord från engelskan som ofta används inom ridsporten. Det betyder ungefär seminarium, träningsläger eller kurs, ofta med någon som betraktas som mer eller mindre expert inom området i fråga.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2021

Text: Robin Nilsson

Senast uppdaterad 2021-12-10
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.