26 augusti – en fullspäckad sensommarfest för alla

– Det är väldigt positivt att det arrangeras ett stort utbud av aktiviteter på många platser, som besökarna har att välja mellan, säger Johan Dahlqvist, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

I Lomtjärnsparken väntas fullt tjohej. På plats i parken kommer Team Fantasteri att anordna roliga aktiviteter för de yngre och Tomas Trolleri kommer och skapar ballongdjur. På plats kommer det även att finnas föreningar som visar upp sig och mycket mycket mer.

På Älvåkra Idrottsplats anordnas hoppborg och hinderbana. Ryttarföreningen håller i käpphästtävling och ÄIF Fotboll spelar matcher.

Kring Forum och Älvåkraskolans skolgård anordnas bilutställningen ”Norrbottens Pärla”, där rullande ekipage av dem högre hästkrafterna kommer att finnas på plats för beskådning och tävla om priser.

På scenen i Lomtjärnsparken kommer det att anordnas två föreställningar, ”Vem vill vara grön” för barnen och ”Skillingnytt” för vuxna. De yngre får följa den grönhudade Enok Slug, som gått från en ensam och avundsjuk skurk till en hederlig och snäll person. Vid sin sida har han musikagenten Lotta. Det är inte lätt att vara snäll, men han gör sitt bästa. De äldre får kliva in i tant Annys stuga. Där kommer man att bjudas på sanna minnen och musikaliska skrönor, som när elen kom till Ullatti och Hugo Landströms möte med agitatorn Kata Dalström.

– Nu ser vi fram emot en upprepning av fjolårets sommarsuccé, säger Linda Öhlin, kultursekreterare på kommunen.

För mer information och tider, se annonsering.

Artikeln är även publicerad i Älvsbybladet #2, 2023

Text: Robin Nilsson