Deltagare från Norrbottens 14 kommuner.

Norrbottens 14 kommuner tog hem Vitalis stipendium

Norrbottens 14 kommuner, där Älvsbyns kommun är med, har tilldelats Vitalis stipendium 2024 för innovationsarbetet med ett gemensamt verksamhetssystem (Eko-system) för socialtjänsten. Priset delas ut varje år till innovationer inom vård, omsorg eller hälso- och sjukvård.

Det var 35 bidrag som ansökt om Vitalis stipendium 2024 där Norrbotten var en av tre finalister.

Vitalis är Nordens ledande mötesplats för framtidens hälsa, vård och omsorg med fokus på e-hälsa, välfärdsteknik och innovation. Vitalis stipendiet delas ut på svenska mässan i Göteborg och vill lyfta och uppmärksamma initiativ som genom digitalisering och nytänkande skapar nytta för individ, verksamhet eller samhälle. Det kan handla om en produkt, ett projekt, en metod eller ett arbetssätt. Stipendiet delas ut årligen till personal inom vård och omsorg.

Norrbottens 14 kommuner har tillsammans utvecklat ett gemensamt Eko-system för socialtjänsten och den kommunala hälso- och sjukvården. Projektet har banat väg för samverkan och samarbete där kommunerna tillsammans kan hjälpa varandra och upprätthålla en hållbar välfärd i Norrbotten.

Senast uppdaterad 2024-05-15

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.