SkärmdumpSkärmdump

Säkrare webbplats med HTTPS

Den 29 augusti övergick kommunens hemsida från ”http” (Hypertext Transfer Protocol) till ”https” (Hypertext Transfer Protocol Secure).

Https är en metod/protokoll för krypterad transport av digital data. Fördelarna med krypteringen är att kommunikationen mellan webbplatsen och användaren därigenom blir säker och försvårar väsentligt möjligheten för utomstående att avlyssna trafiken. Avlyssning av trafik kan omfatta såväl inloggningsuppgifter som formulärdata.

– Övergången till det säkrare https med kryptering är en del i kommunens ständigt pågående säkerhetsarbete och en viktig del i strävan att ta fram fler e-tjänster, säger Peter Lundberg informatör på Älvsbyns kommun.

Https används ofta för betalningsöverföringar på internet och för inloggning och hantering av personlig information. I och med detta ska inte överföringen kunna avlyssnas av tredje part, och användaren ska kunna lita på att webbservern är densamma som den utger sig för att vara.

Senast uppdaterad 2021-12-13
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.