Näringslivsprogram – ett beslutstöd i kommunens utvecklingsarbete

Vårt näringslivsprogram är ett verktyg för att konkretisera våra aktiviteter, se till att vi jobbar med rätt saker.

Tillsammans med förtroendevalda inom Företagarna, Köpmannaföreningen, LRF samt kommunstyrelsen har vi tagit fram ett näringslivsprogram för år 2013-2015. Med översiktsplanen och den strategiska planen som stöd enades vi om våra fokusområden i kommunens utvecklingsarbete. Under 2 dagar i maj 2012 var vi 25 personer som tog fram ett förslag som senare under hösten beslutades politiskt.
Näringslivsprogrammet viktigaste fokusområde är en etableringsplan för en planerad gruva i Älvsbyn, läs Laver. Vidare visar vi på betydelsen av en centrumnära camping samt utveckling av Kanisområdet.

Näringslivsprogrammet finns presenterat i kommunens hemsida under näringsliv, näringslivsprogram.

I vår företagarfrukost som genomfördes idag fredag den 25 januari presenterades en uppföljning av aktiviteterna i näringslivsprogrammet. Vårt nya kommunalråd Helena Öhlund presenterade dessutom kommunens visionsarbete. Helena som har egen erfarenhet från företagande är väl insatt i dess villkor.

Senast uppdaterad 2014-11-06

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.