Årets näringslivsgala i Polar hotell

Näringslivsgalan stärker Älvsbyns utveckling

Nu är årets näringslivsgala genomförd. Det handlar om att hylla företagare, de som säkerställer intäkter, direkt och indirekt, till stat, kommun och landsting.

Utvärdering av årets näringslivsgala är också genomförd. Genom åren har näringslivsgalan utvecklats och årets gala ser vi som en av de mest lyckade. Näringslivsgalan genomfördes i Polar hotell. Konceptet för året var lättsam underhållning med konferenciern Åsa Ivarsdotter som under kvällen bytte skepnad till Belinda Bengtsson. För att balansera upp Åsas komik valde vi i år att stärka musiken. Som en oannonserad joker stärkte vi Åsas musik med de rutinerade musikanterna Kerstin Ryhed-Lundin och Britta Bergström. Dessutom genomförde vi en musiktävling under kvällen.

Positivt är också den uppmärksamhet som vi fått i media. Vi har aldrig fått sådan publicitet som i år. Förutom lokal media valde länsbaserad media att bevaka och rapportera från vår gala. Vi har fått en bra uppmärksamhet via Luleåbaserade Norrbottens affärer och deras konkurrent Affärer i Norr.

Galan är finansierad genom försäljning av biljetter och sponsorer. Vilket är en förutsättning för att bygga den långsiktigt. Ett bra samarbete mellan företagar-, köpmannaföreningen, LRF samt kommunen. Tillsammans löser vi många frågeställningar i Älvsbyns utveckling, inte bara arrangemanget med galan.

Fem olika priser delades ut från de kriterier som finns fastställda. Förslag till pristagare har processats fram hos arrangörerna sedan i våras. Respektive arrangör, Företagarna, Köpmanna, LRF samt kommunen har enats om tre nominerade till respektive pris. Därefter har styrgruppen med företrädare från respektive organisation enats om tre nominerade i respektive kategori, förutom årets pärla som röstas fram på webben.

Våra filmer med de nominerade sprider strålkastarljuset till flera företag och personer, inte bara till pristagarna. Filmerna finns på vår kanal: www.yuotube/alvsbyn.

Det handlar om strålkastarljus på lokala hjältar.

Tack för att ni tog er tid!

 

Pär Jonsson
Näringslivschef
Älvsbyns kommun

Senast uppdaterad 2016-10-27

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.