Älvsbyns kommuns monter

Luleåregionen rekryterar i Stockholm

Lördag den 24 september genomförde vi ett arrangemang i syfte att rekrytera personal till Luleåregionen. Cirka 30 företag och arbetsgivare intog Fotografisk museet i Stockholm. Målsättningen var att locka inflyttare och återvändare till Luleåregionen för att säkerställa vår kompetensförsörjning.

Tillsammans med Boden, Kalix, Piteå, Luleå och Älvsbyns kommuner samarbetar vi under varumärket Luleåregionen. Vi är den största befolkningskoncentrationen norr om Uppsala. Tillsammans är vi 170 000 invånare där 14 000 personer pendlar till en annan kommun för jobb. Oavsett vilken kommun vi bor i så finns det goda möjligheter till en yrkeskarriär i den samlade regionen.

Arrangemanget, under namnet hemlängtan hade fokus på rekrytering. Målgruppen var främst unga familjer, där vi visar på möjligheterna med att återvända till en region i tillväxt. Dagen var indelad i 3 avsnitt. Första timmarna var det fokus på livskvalite för familj och barn, senare på eftermiddagen övergick temat till företag och kommuners behov av kompetens, där företrädare från Älvsbyhus och Polarbröd gjorde fina framträdande på scenen. Senare på kvällen övergick temat till idrott där vi följde matchen i ishockey mellan Skellefteå och Luleå via direktsändning.

Det blev ett lyckat arrangemang med cirka 370 besökare från vår målgrupp. Vi fick många frågor om Älvsbyns kommuns nya tomter samt vårt behov av rekrytering. Älvsbyhus och Polarbröds monter var också välbesökta.

Tillsammans är vi starka!

Tack för att ni tog er tid!

Pär Jonsson
Näringslivschef
Älvsbyns kommun

Senast uppdaterad 2016-09-25

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.