Lägesrapport för gruva och resecentrum

Det pågår en utredning om kommunens behov av personalförsörjning fram till år 2020. Vi har intervjuat de större företagen på orten, samt kommunen, för att ta del av de kommande årens behov av arbetskraft. Nu har vi även intervjuat Boliden med ett scenario av en gruva i Laver, även om inget beslut finns fastställt. Boliden har en klar bild vad gäller bemanningen av gruvan. En offentlig presentation kommer att ske vid vår företagarfrukost, torsdag den 19 juni. Utredningen är ett beslutsstöd för kommunen och Arbetsförmedlingen.

Nu har kommunen även startat upp en utredning om behovet av bostäder vid en gruvetablering. Där finns vår utredning om personalförsörjning som ett underlag.

Vad gäller resecentrum så pågår arbetet med samarbetsavtalet samtidigt som en ny detaljplan tas fram. Den nya detaljplanen kommer inte att klubbas före semestern som det var tänkt. Länsstyrelsen kräver en riskanalys, en komplettering som tar cirka 6 månader. I bästa fall är detaljplanen klar i oktober. Inget byggnadslov kan tas före det.

Med veckor fulla av möten och planering är det viktigt att ta vara på de lediga dagarna. Det gäller att passa på och njuta av våren.

Senast uppdaterad 2020-07-17

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.