I lodjurets timma

Älvsbyn har blivit attraktiv för produktion av film. Under vintern har ytterligare 2 filmer spelats in i Älvsbyn. Filmerna är ”A christmoose story” från Holland och ”I lodjurets timma” från Danmark. Nu är vi uppe i över 10 filmer som helt eller delvis har spelats in i Älvsbyn.

Att filmbolagen har valt att lägga produktionen till Älvsbyn kan inte bara var ödet utan det handlar om bra marknadsföring och ett gott värdskap från personer, föreningar, företag och kommunen. Det är en strategisk fokusering på tjänstesektorn och kreativa näringar.

Vad ger det Älvsbyn är en vanlig fråga. Det stärker attraktiviteten för oss samtidigt som det ger många gästnätter till besöksnäringen. Isdraken som spelades in förra året gav cirka 2000 gästnätter. Det handlar om filmteam på 30 till 50 personer som bor, äter och handlar här, 7 dagar i veckan.

Älvsbyns styrka är inte bara befolkningens engagemang, det handlar även om närhet till bra flygförbindelse samt en attraktiv miljö.

Attraktiv miljö handlar inte bara om Storforsen, ett annat exempel upplevde jag i helgen. Vid en skidtur i skogarna utanför Korsträsk, i kanten av Stortjärnberget, noterade jag spår efter ett lodjur. Det är en av mina favoritplatser för en skogslunch över öppen eld.

Vi väljer samma plats för att överblicka nejden.
Våra syften är förhoppningsvis olika.

imag0032

IMAG0034

Senast uppdaterad 2014-11-06

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.