Företagarfrukost i Stockholm

Fyrkanten är den största befolkningskoncentrationen norr om Uppsala. I veckan har vi, kommunerna i fyrkanten samt Kalix, genomfört en företagarfrukost i Stockholm. Vi har informerat om den ekonomiska tillväxten i Norrbotten. Vi har idag den starkaste BRP, bruttoregionalprodukten, efter Stockholm. Det genererar intäkter till samhället och säkerställer samhällsfunktioner som vård, skola och omsorg.

Syftet med frukosten är att informera utflyttade norrbottningar om vår tillväxt och vårt behov av kompetens. Samtidigt vill vi visa den ekonomiska tillväxt för beslutsfattare och media. Riksmedia blir allt mer centrerad till storstadsregionerna, vilket medför att nyheterna från övriga Sverige får allt mindre genomslag. Vill vi spegla våra nya förutsättningar så måste vi agera i storstadsregionerna.

Regionens tillväxt gör att vi söker kompetens och ökad befolkning till våra investeringar. Samtidigt som vi arbetar med attraktivitet på det lokala planet. Ett samhälle byggs inte bara av ekonomiska investeringar. I vår frukost visar vi både investeringar, attraktiva bostadsområden samt aktiviteter inom ex. kultur. Från Älvsbyn har vi informerat om kommande investeringar i det befintliga näringslivet samt Bolidens planer på en koppargruva i Laver.

Stina Honkamaa Bergfors, tidigare vd på Google, numera vd på United Screens, presenterade trender inom marknadsföring på webben. År 1990 hade 0,6 % av befolkningen i Sverige tillgång till internet. År 2012 har 96 % av befolkningen internet, där smartphones är störst med en andel av 62,9 %.

För målgruppen 16-44 år är Youtube idag en större kanal än de befintliga tv-kanaler. Dessutom visar deras prognoser att år 2017 kommer 70 % av internet att bestå av rörliga bilder. Stina visade som exempel Nellies blogg, en flicka från Västsverige som bedriver en blogg om hästar. Nellies blogg har idag flera besökare än Göteborgsposten. Glöm inte att annonsörer söker marknaden där den finns, avslutar Stina.

De cirka 80 personer som besökte frukosten minglade efter presentationerna. Det fanns många förfrågningar från besökarna.

Stina Honkamaa Bergfors

Stina Honkamaa Bergfors

Företagarfrukost i Stockholm

Företagarfrukost i Stockholm

Senast uppdaterad 2014-11-07

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.