Den gångna veckan

Vår nya landshövding har besökt oss idag fredag för att ta del av Älvbyns framgångar. Trevligt att Sven-Erik Österberg väljer att börja sina kommunbesök med Älvsbyn. Det är viktigt för oss att skapa en bra dialog med vår nya landshövding.

IMAG0044_BURST004

Linus Sköld presenterar den nya skolan

Den gångna veckan har varit mångfacetterad.
Förutom alla företagskontakter har det har varit många möten.

Det har varit en träff om Storforsens framtid där kommunen förvaltar länsstyrelsens naturreservat. De senaste åren har vi jobbat med att öka tillgängligheten. Vi strävar också efter att förlänga säsongen för besök och öka antalet arrangemang.

Tillväxtverket har besökt oss angående våra investeringar inom godsterminalen. Tillväxtverket hanterar investeringsstöd från Eu. Vi har presenterat såväl bygget som våra affärer kring tågtransporterna.

Vi har haft möte med polisen angående brottsligheten i kommunen. Vi träffas en gång i kvartalet med genomgång av läget i såväl avhjälpande som förebyggande aktiviteter.

Vidare har jag informerat pensionärsföreningen i Älvsbyn om läget vad gäller Bolidens planerade gruva i Laver. Dessutom har jag informerat gymnasieelever om kommunens arbete med tillväxtfrågorna.

Vi har haft uppföljning av vårt arbete med att främja investeringar till länet. Från kommunerna i länet tillsammans med landstinget har vi bildat ett bolag som heter Invest in norrbotten. Bolagets är nybildat sedan i somras.

Företagarfrukost genomfördes på fredag morgon, en timmes intressant kommunikation. Det har blivit en bra mötesplats för företagare med många nyheter.

Senast uppdaterad 2014-11-06

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.