Företagarnas styrelse i Älvsbyn

Älvsbyn Norrbottens Gnosjö

Det entreprenörskap och den anda som finns i Gnosjö har fått fotfäste på många platser runtom i Sverige skriver Företagarna Sverige. Det handlar om samarbete mellan företag, handlingskraft i ledarskapet och riskspridning med företag i olika branscher.

Företagarna i Sverige har utsett en ort i varje län som präglas av samarbete, entreprenörskap och en rejäl portion småländsk klurighet. För Norrbottens del blev Älvsbyn det goda exemplet.

Företagarna skriver:
NORRBOTTEN: ÄLVSBYN
✔ FÖRETAGARVÄNLIGASTE KOMMUNEN
✔ 800 FÖRETAG
Älvsbyn längst uppe i norr är inte sämre än originalet, säger Torbjörn Halvardsson, Företagarnas tf. regionchef i Norrbotten. Här huserar 800 företag på 8 000 invånare! Några tillhör landets giganter: Älvsbyhus är störst på småhus, Polarbröd tillhör topp fem inom bröd och Lundbergs plåtslageri levererar till kunder från norr till söder. Älvsbyn har utnämnts till landets företagsvänligaste kommun av Svenskt Näringsliv.

Vill ni läsa mer, länk till Företagarnas hemsida: http://www.foretagarna.se/foretagaren/guider/gnosjo/

Placeringen i sig är inte det viktigaste, det viktigaste för oss i Älvsbyn är den positiva trenden, att vi fortsätter att utvecklas, ett arbete som aldrig tar slut.

Samtidigt måste jag erkänna att det är kul att vara nummer ett, samma känsla som när man har städat hemma och hustrun är nöjd med resultatet! Det handlar också om samarbete och handlingskraft.


Pär Jonsson

Näringslivschef
Älvsbyns kommun

Senast uppdaterad 2016-04-04

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.