Studiebesök på Räddningstjänsten

Är du nyfiken på vår verksamhet och hur det är att jobba med räddningstjänst? Vi tar emot studiebesök på vår station. Besökare i alla åldrar är välkomna, både från förskolor och skolklasser och från olika organisationer och föreningar.

Ett studiebesök tar mellan 30-60 minuter. Vi anpassar studiebesöken efter åldersgrupp och era önskemål.

  • Ni får träffa oss som jobbar på Räddningstjänsten i Älvsbyn. Vi visar runt och berättar om brandstationen och vilka olika yrkesgrupper som jobbar här.
  • Ni får veta mer om brandskydd och brandsäkerhet. Hur en olycka kan förhindras och hur ni ska agera om det ändå händer något.
  • Vi gör ett besök i vagnhallen där våra utryckningsfordon står. Där visar vi den utrustning vi använder.
  • De som vill får gärna provsitta i brandbilarna eller prova ett larmställ och luftpaket med andningsmask.
  • Om någon är intresserad av att jobba som brandman, brandingenjör eller något annat inom räddningstjänsten så kan vi berätta vad som krävs och hur man går tillväga.

Vad händer om larmet går under studiebesöket?

Om den person som håller i studiebesöket är i operativ tjänst, så kan besöket avbrytas vid en utryckning. Detta får ni information om innan studiebesöket börjar så att ni vet vad ni ska göra. Skulle studiebesöket bli avbrutet bokar vi in ett nytt så snart som möjligt.

Välkommen till oss på Räddningstjänsten i Älvsbyn!

Såhär gör du för att boka ett studiebesök

Här finns kontaktuppgifter till stationen. Om du skick ett e-mail till oss försöker vi svara så fort som möjligt inom några dagars tid.

Senast uppdaterad 2014-07-02

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.