Markanvisning kvarteret Leken

Denna information vänder sig till byggherrar och investerare som är intresserade av att vara med och bygga framtidens Älvsbyn. 

Kommande markanvisningstävling

Älvsbyns kommun har inlett förberedelserna för en tävling om markanvisning för kvarteret Leken. Tävlingen börjar hösten 2021 men du kan redan nu ta del av detaljplanen och bekanta dig med området. Passa på att besöka platsen under sommaren, varför inte i samband med ett besök i vårt populära turistmål Storforsen?

Upptäck området

Kvarteret Leken ligger i hjärtat av Älvsbyn. Här är det gångavstånd till caféer, butiker, restauranger och den service våra invånare behöver. I kartan nedan har vi samlat information om vad som finns i närheten av området för den aktuella markanvisningen och annat som kan vara bra att känna till. Om du klickar på länken under kartan öppnas den i ett separat fönster så att du kan zooma ut och upptäcka ytterligare några pärlor runt om i vår kommun.

Välkommen!

 

Öppna kartan i nytt fönster.

Detaljplan och övriga underlag

Detaljplan

Kvareteret Leken är detaljplanerat vilket innebär att byggnation kan komma igång så snart markanvisningsprocessen är klar och ert projekt beviljats bygglov.

Detaljplanen för kvarteret Leken antogs 2012.

Plankarta

Planbeskrivning

Genomförandebeskrivning

Boendeundersökning

Älvsbyns kommun har under våren 2021 genomfört en boendeundersökning. Ett av syftena med undersökningen var att studera vilken efterfrågan på nybyggda lägenheter i centrala Älvsbyns som finns. I mitten av juni kan du ta del av den rapport som sammanfattar resultatet av undersökningen, då publicerar vi den här.

Riktlinjer för mark och exploatering

Älvsbyns kommun antog under 2019 riktlinjer för markanvisning. Riktlinjerna finns sedan 2020 inarbetade i riktlinjer för mark och exploatering.

Riktlinjer för mark och exploatering

Tidplan

Tidplanen för markanvisningstävlingen för kvarteret Leken är ännu inte fastställd, håll utkik efter uppdateringar och anmäl ditt intresse om du vill ha utskick när tävlingen drar igång!

Frågor & svar

Frågor som inkommer under tävlingen kommer att publiceras och besvaras här.

Kontakt

Sofia Lundberg
Samhällsstrateg
Tel: 0929-171 88
E-post: sofia.lundberg3@alvsbyn.se

Senast uppdaterad 2021-08-12

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.