Statsministern och arbetsmarknadsministern besökte Älvsbyn med anledning av branden på Polarbröd. Foto: Peter LundbergStatsministern och arbetsmarknadsministern besökte Älvsbyn med anledning av branden på Polarbröd. Foto: Peter Lundberg

Statsministern besökte Älvsbyn

Måndag den 31 augusti besökte statsminister Stefan Löfven och arbetsmarknadsminister Eva Nordmark Älvsbyn för att träffa representanter från Polarbröd, kommunen och facket.

– Det har stor betydelse för kommunen och Polarbröd att ministrarna personligen träffar oss och det visar att de har en förståelse för vår svåra situation, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

– Det var ett bra möte där vi fick chans att föra givande samtal om Polarbröds och Älvsbyns framtid, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

– Det är ett hårt slag för Polarbröd och Älvsbyregionen när så många arbetstillfällen riskerar att gå förlorade. Regeringen kommer att hjälpa Polarbröd och Älvsbyn, lovar Stefan Löfven, statsminister.

Statsministern besöker Polarbageriet i Älvsbyn en vecka efter storbranden. Foto: Johan Gunséus

Statsministern besöker Polarbageriet i Älvsbyn en vecka efter storbranden. Foto: Johan Gunséus

Syftet med mötet var bland annat att diskutera brandens följdeffekter på sysselsättningen i Älvsbyn.

– Polarbröd är en livsnerv för kommunen och regionen. Det känns hoppfullt att Polarbröd vill bygga upp verksamheten igen och att de har en stark framtidstro. Där vill vi från regeringens sida stötta upp och även säga att älvsbyborna ska veta att hela regeringen står bakom Älvsbyn, säger Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister.

– Just nu jobbar vi för att hitta flera lösningar på problem vi vet och tror kommer att inträffa. Exempelvis jobbar vi för att det ska tas fram ersättningsjobb, utbildningar för de anställda med mera, säger Tomas Egmark.

– Jag tycker det är väldigt bra att det redan har kommit upp flera konkreta idéer och tankar. Myndigheterna är redan igång och jobbar och det ger ett hopp om framtiden, säger Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister.

Mötet avslutades med en promenad på området där ministrarna fick en uppfattning av brandens omfattning.

Ministrar och press utanför Polarbageriet. Foto: Peter Lundberg

Ministrar och press utanför Polarbageriet. Foto: Peter Lundberg

– Jag upplevde att både statsministern och arbetsmarknadsministern lyssnade och tog in Polarbröds framtidstro och vår starka vision. Att Polarbröds logotyp är intakt ovanför entrédörren är ett tecken på att vi ska komma tillbaka, säger Anders E Johansson, vd för Polarbröd.

– Det har varit en bra dag och jag är imponerad över den kraft och den sammanhållning som finns här i Älvsbyn och i länet, säger Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister.

– Det är ett enormt arbete som ligger framför oss. Tillsammans ska vi hjälpas åt för att bageriet ska byggas upp igen, säger Tomas Egmark, kommunalråd i Älvsbyns kommun.

Deltog på mötet gjorde statsminister Stefan Löfven, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, Karin Bodin koncern-vd Polarbröd, Anders E Johansson, vd Polarbröd, Lilian Nilsson platschef Polarbröd, Tomas Egmark kommunalråd, Magnus Nordström kommunchef samt fackombud Stefan Hortlund klubbordförande för Livsmedelsarbetareförbundet.

Senast uppdaterad 2020-09-04
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.