Foto: Robin NilssonFoto: Robin Nilsson

Information och biovisning för ferieungdomar

För andra året i rad anordnade Älvsbyns kommun en informationsdag för sommarens ferieungdomar. Syftet med dagen är att välkomna ungdomarna som medarbetare i den kommunala verksamheten och ge tips inför framtida jobbsökningar.

Rebecca Larsson, enhetschef på bemanningsenheten, och Jennie Grahn, personalspecialist, berättade om hur dem jobbar och om kommunen som arbetsgivare.

– För många är det här säkert deras första jobb och vi vill att dem ska känna att det blir en bra upplevelse, att dem känner sig välkomna och att man är till nytta. Sen kan ju även ferieplatsen bli en bra referens i framtiden när man söker jobb, säger Rebecca.

Rebecca Larsson. Foto: Robin Nilsson

Rebecca Larsson. Foto: Robin Nilsson

Under förmiddagen fanns även kommunalråd Helena Öhlund på plats för att välkomna ungdomarna och berätta om Älvsbyn och framtiden. Även representanter från fackföreningen Kommunal fanns där för att informera om rättigheter och vad sommarjobbarna får och inte får göra.

Dagen avslutades i biosalongen med Tim Burtons ”Miss Peregrines hem för besynnerliga barn”.

Senast uppdaterad 2021-12-13
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.