Livsmedelsverksamhet

Anläggning för livsmedel ska registreras

Livsmedelsanläggningar måste registreras innan verksamheten startas. Även om du ska ta över en befintlig verksamhet måste du som är ny ägare registrera din verksamhet, eftersom varje beslut om registrering är bundet till ägaren.  Verksamhetsutövaren lämnar en anmälan om registrering av livsmedelsverksamhet till Miljö- och byggkontoret.  Två veckor efter anmälan har registrerats får verksamheten påbörjas, om inte Miljö- och byggnämnden meddelat annat.

När du startar en livsmedelsverksamhet kan du även behöva andra tillstånd, till exempel alkoholtillstånd, tobakstillstånd, bygglov eller tillstånd för brandfarlig eller explosiv vara.

Blanketter

Senast uppdaterad 2016-02-22 Innehållet på denna sida uppdaterades senast för mer än ett år sedan och kan innehålla felaktigheter. Du kan föreslå ändringar genom att klicka på knappen nedanför.

Väderprognos från:

yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK.

CHANGE LANGUAGE DISCLAIMER

You can use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Please select your preferred language in the list below. You can close this dialog box by clicking the ”x” in the upper right corner.